A lézervágó gépek és az emberi fantázia találkozása

Bár a tudományos hírek és magazinok mostanában inkább a 3D-s nyomtatástól hangosak, nem szabad megfeledkeznünk a többi lenyűgöző eszközről sem, amiket még korábbról ismerhetünk. A lézervágó például egy nagyon jó példa erre. A gyártóiparban ugyanis ez a gépezet is fényes jövő előtt áll. Ha nem is szállhat versenybe az egyre erősödő 3D nyomtatókkal, azért igen sok lehetőség rejlik még benne, amit semmiképp nem érdemes alábecsülnünk, főleg hogy egyre egyszerűbb hozzájutni.

A lézervágás leggyakoribb alkalmazási területe az acél, alumínium és rozsdamentes lemezek és csövek megmunkálása és darabolása. A lézervágó gépeket ezen kívül alkalmazzák még különböző alkatrészek gyártására, gravírozásra, illetve bizonyos anyagok jelölésére is. De vajon mire lehet még használni ezeket a gépeket? Vághatunk velük például ékszert, névjegykártyát vagy egyéb apró dolgokat, ahogyan azt már páran kipróbáltak, de ki gondolta volna, hogy hangszereket, bútorokat, lemezeket vagy ruhákat is készíthetünk a segítségükkel?

Lézervágott bakelit lemez
Amanda Ghassaei lenyűgöző munkája nem csak szemet gyönyörködtető, de a ráírt zene le is játszható egy hagyományos lemezlejátszóval.

Lézervágott bakelit lemez

Összecsukható ukulele
Ez a Brian Chan által tervezett ukulele csak ránézésre hasonlít egy hagyományos hangszerre, hiszen ez a verzió összecsukható, ezáltal könnyebben hodozható. Soprano és supermini méretekben kapható.
Összecsukható ukulele

Lézervágott puzzle
Kirakós játék kötélidegzettel és rengeteg szabadidővel rendelkezőknek.
Lézervágott puzzle

Lézerrel vágott ruhák, cipők és táskák
A lézervágással készült mintákat még 2011-ben fejlesztette művészi szintre többek közt Louis Vuitton. Azóta már rengeteg divattervező nyúlt ehhez a technikához, sőt, pár éve a nyár legnagyobb trendjévé nőtte ki magát.
Lézerrel vágott ruhák, cipők és táskák

Lézervágott ételek
Bár a hagyományos konyhai késnél jóval veszélyesebb a lézer, mégis rengetegen rajonganak érte. Készíthető vele sushitól a palcsintán át a húsételig bármilyen fogás, amit csak az ember fantáziája megenged. Vajon eljön-e az az idő, amikor a lézervágó géppel nem csak vágni, hanem sütni is lehet majd?
Lézervágott ételek

Lézervágott bútorok és lakás kiegészítők
A lézervágás segítségével egyedi bútorokat, különleges lakberendezési tárgyakat, de akár három dimenziós lámpákat és képeket is lehet gyártani. Gyakorlatilag bármit, amit csak el tudunk képzelni.
Lézervágott bútorok és lakás kiegészítők

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.