Gyerekruha méltányos kereskedőktől

A gyerekruha vásárlás nem könnyű feladat. Én erre akkor jöttem rá, mikor a családba megérkezett két tündéri iker kislány. Már jóval születésük előtt több játékuk volt, mint nekem egész gyerek korom alatt. Így hát eldöntöttem, hogy akármennyire is aranyos egy-egy plüss figura vagy baba a boltokban, nem fogom még egy felesleges játékkal bővíteni a gyűjteményüket.

Így elkezdtem hasznosabb dolgok után nézni, és hát mi lenne szebb és jobb, valamint jobban is kihasználható mint egy új rugdalózó, póló, nadrág vagy harisnya a kislányoknak. Hiszen úgyis egy nap háromszor vagy négyszer öltöznek át a játék, az evés vagy egyéb úton-módon szerzett foltok, koszok miatt.

Vettem is néhány aranyos ruhát, melyeket párban, jó áron kaptam meg az egyik nagy hipermarketben. A minőségük azonban bevallom nem volt a legjobb, kicsit bűntudatom is volt emiatt. Főleg hogy magamon már megtanultam, nem a mennyiség, hanem sokkal inkább a minőség számít és az, hogy miből, hogyan és kik állították elő ezeket a ruhadarabokat.

Gyermek divat

De hogy milyen is a jó gyerekruha? Legyen kényelmes, divatos és környezetbarát, azaz természetes alapanyagú, de mégis pihe-puha és tartós. Ami nem csak azért fontos hogy több mosás után is ugyanúgy nézzen ki, ugyanolyan színű legyen, hanem azért, mert így a jobb darabok tovább örökölhetőek, vagy eladhatóak.

Éppen ezért fontos, hogy a gyártási folyamatnak, illetve magának a gyártónak is utánanézzünk vásárlás előtt. Számtalan olyan céget találhatunk így, akik nem csak a nagy profit miatt tervezik és készítik termékeiket, hanem valóban megbecsülik dolgozóikat, odafigyelnek a gyermekek speciális igényeikre és a környezet megóvására.

Higgye el, hogy ez nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik. Az internet segítségével egyszerű információkat gyűjteni. A legtöbb tervező, illetve gyártó cég termékei pedig könnyedén elérhetőek külföldi vagy akár magyar gyermekruha webáruházakból is.
Megvásárlásukkal pedig úgy érezheti, hogy tett valami jót a világunkban zajló kizsákmányoló, nagy “multik” uralta piac ellen és biztos lehet benne hogy egy méltányos kereskedőtől vásárolt, annak érdekében, hogy gyermeke már egy jobb világban nőjön fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.