Különleges gyerekeknek, egyedi hálószoba jár!

Míg egyes szülők sokszor teljesen tanácstalanok az éppen aktuális divatirányzatok kapcsán, addig a gyerekek mindig tisztában vannak az éppen menő színekkel, mintákkal. És nem csak az öltözködésükben, de a szobájuk berendezésében is pontosan tudják mit akarnak. Azért, hogy szívesen áthívják magukhoz barátaikat, érthető, hogy szuper hálószobát szeretnének maguknak, és ez annál inkább így van, minél nagyobbak.

Azért, hogy Ön, mint szülő ne érezze magát tehetetlennek, adunk néhány tippet, illetve mutatunk néhány igazán menő gyerekszoba belsőt! Ha ezekből merít ötletet a következő nagy szoba átalakítás során, a gyermeke biztos hősként fog magára tekinteni.

A legkisebbeknek:

Gyerekszoba kicsiknek
Egyszerű, barátságos babaszoba

A kisbabák még nem tudnak beleszólni, hogy milyen szobájuk legyen, de azért hogy a későbbiekben könnyebb dolga legyen, már ilyenkor használhat olyan színeket és mintákat, amiket gyermeke óvodás korában is szeretni fog. Célszerű tehát barátságos, halvány színeket választani, illetve minden bútort hosszú távra tervezni, és csupán a rácsos ágyat lecserélni később egy normál ágyra.

Nagyobbacskáknak:

Óvodás, kisiskolás korban a szoba bútorai közül nagyobb szerepet kap az íróasztal, ahol a gyermekek rajzolhatnak, tanulhatnak, olvashatnak, stb. Emellett a társasági életük is felélénkül, így tehát kell egy kis játszósarok, vagy egy kanapé, ahonnan barátaikkal együtt nézhetnek meséket. Ha elég nagy a szoba, egy plusz ágy is hasznos lehet, hogy pizsama partikat tarthassanak. Ebben a korban különösen fontos a színek megválasztása. A lányok általában csupa rózsaszín, vagy kék-delfinekkel szeretnék elárasztani szobájukat, míg a fiúknak esetleg lehet terepmintás, zöld, barna szoba a vágyuk.

Gyerekszoba csúszdával
Játékos gyerekszoba csúszdával

Modern gyerekszoba
Komoly gyerekeknek – modern, letisztult szoba

Kamaszoknak:

Az idősebb korosztály már pontosan tudja mit szeretne, ezért ilyenkor már nem sok beleszólása van a szülőnek. A szobát úgy kell berendezni, hogy az több funkciós legyen, hiszen a gyerekek életének ez a legforgalmasabb időszaka. Kell hely a barátokkal való csevegéshez, a tanuláshoz, az alváshoz, és a hobbijukhoz is. A már kialakult személyiségükhöz olyan hálószobát kell nekik berendezni, mely jól tükrözi őket.

Tökéletes szoba kamasz fiúknak
Tökéletes szoba tini fiúknak

Tökéletes szoba kamasz lányoknak
Igazi csajos tiniszoba

Tipp: Ha Ön is ezekhez hasonló különleges szobával szeretné meglepni gyermekét, de nem találja a tökéletesen passzoló bútorokat, keresse fel a Gamper Üzletház Kft-t, ahol előbb megtervezik, majd le is gyártják a kívánt bútorokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.