Magyar díjugratók sikerei

Szokás mondani, a magyar nemzet lóra termett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a magyar díjugrató válogatott által elért eredmények.

A közelmúltban megrendezett nemzetközi díjugrató versenyen kiválóan szerepeltek sportolóink. A népszerű eseménynek a csehországi Olomouc adott otthont, ahol lovasaink is számot adtak tudásukról. A válogatott szép eredményekkel térhetett haza, ifjúsági kategóriában Weinhardt Virág Queenie 12 nyergében nyerte el a legjobbnak járó trófeát. A sportoló fiatal kora ellenére máris nagyszerű eredményekkel büszkélkedhet. Milyen jó érzés is, amikor magyar tehetségektől hangos a sajtó. A sport nagyon fontos és meghatározó az ember életében. Megtanít a küzdésre, kitartásra. Olyan fontos és alapvető készségek sajátíthatóak el, amelyeknek egész életünkön át hasznát látjuk. Az olyan példaképek, mint Weinhardt Virág, bizonnyal sok fiatalt motivál, hogy a lovaglást válassza sporttevékenységnek. Különlegessége abban is rejlik, hogy itt együtt dolgozunk egy másik gyönyörű élőlénnyel, akinek saját személyisége van, önálló érzésekkel, gondolatokkal csakúgy, mint nekünk, embereknek. Ebben a sportban a ló a csapattárs, és így elengedhetetlen az összhang, a szoros kapcsolat kialakítása.

A folyamatos edzések egyfajta rendszert visznek az életünkbe. A lovaglással fejlődik a ritmus- és egyensúlyérzék, szép lassan kifejlődnek a lovaglóizmok és megerősödik a testünk. A lovaglás másik nagy előnye, hogy közben a szabadban, a friss levegőn lehetünk. A tereplovaglás csodálatos élmény, ló hátán felfedezni a tájat igazi kalandokat tartogat. Sokan a száguldozásban keresik a szabadság és sebesség élményét, teszik ezt motorral vagy autóval, de nincs nagyobb élmény, mint egy ló hátán vágtatni, az tényleg olyan, mintha repülnénk. Remélhetőleg a jövőben egyre több fiatal kipróbálja majd ezt a nagyszerű és feledhetetlen élményeket tartogató sportot. Általuk pedig sokat lehet még hallani a fiatal, feltörő generáció eredményeiről.

dijugrato

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.