Otthonteremtés lépésről lépésre

A kényelmes otthon megteremtése az egyik legfontosabb dolog mindnyájunk életében. Gyakran ez azonban nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

Álmaink otthonában lakni közel sem ugyanaz a gyakorlatban és az elméletben. Sokszor találkozni azzal az esettel, hogy a helyszín nem megfelelő, mert ugyan a család nyugalmas környezetre vágyott, a mindennapok során viszont kiderül, hogy a folyamatos ingázás a munkahelyre, az iskolába külön logisztikát igényel, nem kevés időt vesz el és anyagi vonzata van, ami akár megterhelő is lehet. A lakás vagy családi ház kiválasztásakor érdemes felmérni a környék adottságait, hogy mennyire könnyen megoldható a bevásárlás, van-e a közelben posta, bank, gyógyszertár, iskola, óvoda, mennyire mondható biztonságosnak a hely, van-e zöldövezet, játszótér. Rengeteg tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy a későbbiekben ne érjenek bennünket kellemetlen meglepetések.

Amennyiben sikerült kiválasztani a legmegfelelőbb helyszínt, már kezdődhet is a kellemes, meleg otthon kialakítása. Általánosságban elmondható, ha a színeket és a bútorzatot jól választjuk meg, már nyert ügyünk van. Fontos, hogy a lakás egységes stílust képviseljen, ne legyen túlzsúfolva, érdemes meghagyni a tereket. A bútorok kiválasztásánál is lényeges szempont, hogy annak stílusa, hogyan harmonizál az általunk megálmodott otthon képével. Könnyen előfordulhat, hogy az áruházakban nem találjuk meg az ideális bútort, mert vagy a méret vagy a szín nem megfelelő. Természetesen nem kell kétségbe esni, hiszen az egyedi bútorgyártás ma már mindenki számára elérhető. Leggyakrabban a konyhabútorok esetében fordul elő, hogy a készen megvásárolható darab sehogyan sem illeszthető be a konyhába. Szerencsére számos cég közül lehet válogatni, amelyeknek fő profilja a konyhabútor tervezés. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy bútorainkat a lakás adottságai és saját ízlésünk szerint tervezzük meg.

A használt bútorkereskedés virágkorát éli manapság, bár pénztárcakímélő vásárlási lehetőség, sokak számára mégsem elfogadható, hogy másodkézből szerezze be bútorait. A lapszabászatoknak köszönhetően olcsón és egyszerűen rendezhetjük be otthonunkat. Mindazok, akik éreznek hozzá kedvet, saját maguk is vállalhatják a bútorlapok összeszerelését, amivel tovább lehet csökkenteni a költségeket. Az egyedi bútortervezéssel tehát pénzt, időt és energiát takaríthatunk meg, arról nem is beszélve, hogy saját elképzelésünk alapján rendezhetjük be a lakást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.